Hey goed dat je hier bent!

Je bent hier omdat je ouders het een goed idee vinden dat jij bij ons komt spelen. Bij ons is spelen net even anders dan met je vriendje of vriendinnetje spelen. Maar het is wel heel leuk. We noemen het speltherapie. Je ouders willen dit graag omdat ze jouw gedrag beter willen begrijpen. Misschien werken je hersenen anders of zijn er dingen gebeurd die ervoor zorgen dat je gedrag laat zien dat door volwassenen niet altijd goed te begrijpen is. Je ouders of leerkracht vragen jou om dingen anders te doen, soms twijfel je misschien of je wel oké bent. Spelen en praten met een van onze speltherapeuten kan jou en jouw ouders misschien helpen.

     

Nu wil je misschien wel weten wat dit nou precies betekent?
Bij speltherapie mag je elke week drie kwartier komen spelen in onze spelkamer. Je kunt hier heel veel doen, je kunt hier tekenen, iets bouwen, knutselen of met Playmobil spelen. Maar er zijn ook spelletjes, verkleedkleren, een zandtafel, een kasteel met ridders, een poppenhuis en vast nog meer wat ik nu even vergeet te noemen.
Je mag echt overal mee spelen. En als je daar geen zin in hebt, dan mag dat ook.

 

 

Je mag praten, maar dat hoeft niet!

Waarom willen je ouders dat je bij ons op speltherapie komt?
Heel precies weet ik dat nog niet, ik ken jou nog niet. Maar andere kinderen komen bijvoorbeeld omdat er iets vervelends is gebeurd. Ze worden gepest, zijn onzeker of ze hebben steeds ruzie. Hun ouders gaan scheiden of er is iemand doodgegaan waar ze heel veel van houden. Of die kinderen zijn al een hele poos boos, terwijl ze niet precies weten waarom. Ze willen er wel graag over vertellen, maar ze weten niet aan wie en ook niet hoe ze het moeten zeggen. Ze voelen zich niet prettig. Dat is wat je ouders ook een beetje bij jou bespeuren.

      

Een speltherapeut is er voor jou en zij kan jou helpen. Therapeut betekent helper en spel… ja dat weet je wel, dat komt van spelen. Dus een speltherapeut is iemand die kinderen spelenderwijs helpt om zich weer beter te voelen. Als je een tijdje bij ons op speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen. Je bent dan niet meer zo verdrietig, boos of bang. Want tekenen, bouwen, knutselen of spelen gaat jou helpen. Je gaat het vast fijn vinden als je voelt dat iemand jou begrijpt.